-->
طريقه عمل صينيه البطاطس باللحم
- صينيه البطاطس باللحم المفروم والبشميل
- المقادير
- ...
- نص كيلو لحم مفروم
- بصلة مفرومة
- صلصة بيتزا أو معجون طماطم
- بهارات - ملح
- بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
- بقدونس مفروم
- 3 أكواب حليب
- 3 ملاعق كبيرة دقيق
- جبن موزاريلا او رومى
- الطريقة
- - نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- - نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- - نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس .
- - نعمل الباشاميل
- الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
- - في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نفرد البطاطس فوق الباشاميل.
- - نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
موقع باتيه وانتريه يقدم لكى طريقة عمل اللازانيا فى المنزل باقل التكاليف وبحشوات مختلفة
ردحذف